Web Sitesi ile E Ticaret Yaparak Para Kazanmak

Bir Web Sitesi yaparak ticaret yapmak sadece yazılım yapan firmalara para kazandırır.  Web sitesi üzerinden para kazanılmaz.  E ticaret yapılması lazım.

Bu da yazılım haricinde geride bır işletme sistemi olmalı.  Ayrıca e ticaretten e iş modeline geçiş yapılması gerekiyor.  Artık web siteleri firmalarin kurumsal kimlik  ve Kurumsal Yönetim anlayışınin bir parçası olarak firmalar için olmazsa olmazlardan olup farklılık yaratmaz olmaması eksiklik yaratır. 

Ayrıca bütün web siteleri firma odaklı olarak tasarlaniyor. Yeni e ticaret girişiminde bulunmak isteyen girişimciler için fikirden daha çok sistem önemlidir.  Artık yeni işletme anlayışı  müşteri odaklı web tasarımı ve e iş modeli e ticaret yapmaları gerekiyor.  Tabi ki mobil Uygulamasi olanlar bir adım önde olacak. 

Web sitesi üzerinden para kazanmak isteyen yüzlerce iş fikri ile ayni fikrin farkli uygulamalarını görmek mümkün.  Bazıları çok başarılı olurken bazilari başarısız oluyor. Bunun nedeni sistem ve denetlemede sorunlar olmasından kaynaklanıyor.  Özellikle hizmet sektöründe standard bir hizmet anlayışı olmadığı ve hizmet veren kişileri denetlemenin zor olması ayrıca insanların beklentileri değiştiği için memnun etmek mümkün olmuyor. 

Hizmet sektöründe hizmet veren kişileri denetlemek ve eğiterek standard hizmet sunmak yada firmanın kendi bünyesinde elemanlar ile hizmet vermesi daha mantikli olur. 


Yorumlar