Girişimci Çocuk Yetiştirmek

Pamuklar içinde yetişen çocuklarda zorluklarda sabır etmeyi,  sorunlarla mücadele edecek ruh yok. Onlar için hayat sadece yemek içmek giyinmek ve eğlenmekten ibaret kendini düşünün egoist insanlardan oluştuğu için girişimci ne yazık ki fazla çıkmıyor. Çünkü egoist insanlar ekip kurarak yönetemez ve kimseye guvenmez, insanların kendi kendinden daha yetenek,  bilgi ve varlık yönünden üstün olmasını istemez. 

Şimdi Ülkemizde girişimcilige ilgi oranı % 3 olup bunların sadece yüzde 20 si işletmeci olarak hayatlarına devam ediyor. 

Aileler aşırı koruyucu rol alarak ürkek,  tembel,  sorumsuz ve yalancı hep başkalarından emir almayi bekleyen kendini güveni olmayan korkak insanlar oluyorlar.

Özelikle İşsizlik maaşı alan insanlar risk alamayarak kendi işini kurmak yerine maaşlı çalışan olmayı tercih ediyorlar. Çünkü risk alamayan insanlar belirsizlikten ve risklerden korkarlar.

Girişimci çocuk yetiştirmek için çocuklara evde iş dağılımı yaparak sorumluluk vermek, yardımlaşma ile ekip kurma ve ortaklığı,  aylik harçlık vererek para yönetimini, satış yaptırarak ticareti öğretin.  O zaman insanın kendine olan güveni artar ve bazi kararları kendisi almaya başlar. 


Yorumlar