Başarısız İnsanlara Teşekkür Edin

Başarısız insanlara başarılı insanlar teşekür etmesi lazım.  Zira başarısız insanlar hal ve hareket,  düşünceleri ile  başarısız olmalarından dolayı başarılı insanlara örnek teşkil ederek kendileri gibi yapmaları durumunda nasıl bir hayatları olacağını göstermek için kendilerini feda ediyorlar.

Sizin yapmanız gerekenler onlardan farklı düşünmek ve hareket etmektir. Olur da bir konudan soruna çözüm üretmek istediğinizde doğru bilginiz yoksa onların yaptıklarını yapmayarakda en azından zarardan kurtuluşunuz olur. 

Bir konuda bilgisi olan değil eyleme geçerek yapanlar kazanır. Ancak doğru bilgisi olanlar daha çok kazanır.  Bazı insanların bilgisi sadece onların kültürlü olmalarını sağlar. 

Cesrati olmayanlar için bilgileri faydasız yüke benzerler. Bilgi bir insan ömür boyu harcayarak bitirilemeyen hazinedir. Nasıl ki başkasının ışığı ile kendi yolunu aydınlatamaz. Kendi yolunuzu kendiniz aydınlatmak zorundasınız. Hiç görmediğiniz yolda da daha önce o yolda gitmiş insanlarin bilgi ışığından faydalanin. Rehberden faydalanin.

Etrafınızda motiveniz düştüğü zaman size yapacaklarınızi yapmamanız gereken durumlarda neler olacağını gösteren başarısız insanlar olsun ki başarısız insanlar sizi dinç  ve sürekli kendinizi geliştirme durumunda tutar.  Bir kac tanede sizin seviyenizde olsun onlardan yardimlasin.  Bir kac tane daha üstün insanlar olsun onlarda sizi arkadaşlarınizdan daha başarılı olmanız için yukarı taşısin ve ufkunuzu açsın.  Onlardan daha üstün olmak için ise ek olarak kitap kurdu olun. 


Yorumlar