İyilerin Basına Neden Kötü Olaylar Gelir?

Ruzgar esmeden budaydan çöpleri ayirman mümkün olmadığı gibi. Zor durumda kalmadan kötü ve iyi insanlari ayiramasin. Istemediginiz olaylar basınıza geldiğinde  Allah tarafından size bir ceza değil rahmeti ile koruduğunu düşünün. 

Çünkü  Yaradan hiç bir Kulunu zor durumda birakmaz sadece onu insan öyle algılar.  Eğer  kötü olduğunu düşünürseniz kendinizi üzersiniz ve isler hep ters gider psikolojik olarak yıpranma ve mutsuzluk olarak sonucunu alırsınız. 

Yok Allahın rahmeti olarak algılarsaniz o zaman psikolojik sorun yasamak bir yana rahatlar her şeyin hayırlisi der yeniden toparlanmaya başlarınız. Bırakın üzüntü tasalar başkasını kalsın.  Siz sadece Vicdanın rahat olup olmadığını bakin. Eğer kötü olaylar ve hayatın zorluklari sadece sizin basınıza geldiğini düşünmeyin.

Hayat inişli çıkışlı bir yaşam çizgisi olup muhakka sıkıntılar ve rahatliklar olacak. Her durumda sizin yapmanız gereken şükür ederek yolunuzu devam etmek amaçlarınıza ulaşmaya devam etmektir. Çevrenizdeki olaylara göre tavir alacak ve insanların dediklerini göre hareket edecek olursaniz sonunda kayip eden sizler okurken ne mutlu ne de başarıli olamazsiniz.

Siz değil sizin gibi iyi insanları kayip edenler üzülsün. Çünkü bir daha asla sizin gibisini bulamaz. Bilirim ki üzülen insanlar hep iyi insanlar olur. Intikam almak ve  insanları zor durumda birakmak ancak kötü insanlar yapar. 
Siz onları mutlu etmek,  sevmek,  yardim etmek, ayaga kaldırmak,  yardımci oldunuz ama sonuçta zarar gören ihanette uğrayan oldugunuz için üzülüyorsunuz. Tamam iyilik karşılıksiz yapılır kabul ama iyilik yaptığın, değer verdiğin insandan nankörlük görmek insanın canını yakıyor. 

Unutmayın.  Allah " Bana kul hakkı ile gelmeyin" diyor.  Allah bile kul hakkını savunmayi kulla bırakıyor.  Yine de  iyilik, yardımlaşma., aff etmek, sevmek, adil olmak sadece  iyi insanların  erdemleridir.

Size kötülük yapanlara yol verin gitsin. 


Yorumlar