Kendi Kendine Öğrenen Bilinçsiz Etkin Insan

Bilinçsiz etkinlik seviyesine ulaşan insan beyni öğrenmeyi öğrenir.  Bu saaten sonra insan istemezsede beyni kendi kendine öğrenir üstelik bunun için hiç bir caba göstermesine gerek kalmadan alışkanlık haline gelir. Diğer insanlarla aynı yazıya okumasi, aynı yere bakmalari yada aynı olayı izlemelerinde  bile farklı görür.

Bu saaten sonra bilinç üstü  öğrenme seviyesi açılmış olur.  Bir olayda olayın öncesi,  gelişme ve sonraki aşamalarını göre bilir.  Bunun için birinin kendisine bilgi vermesine yada yol göstermesine gerek yok.  Onlar kendi yöntemlerini ve fikirlerini kendileri bulur. Tipki nasıl ki insan kendi yolunu kendi ışığı ile aydınlatmak zorunda olmasi gibi.  Hayata başkasının ışığın ile kendi yolunu aydinlatmak mümkün değil. 

Bilincsiz etkinlik seviyesime cikan insan farkli olur. Ondan sonra yeni fikirler bulmak, olayları kıyaslamak, sorunlarin oluşmasıni önleyici tedbirler almak yada sorunlara çözüm bulmak siradan işler olur.   Ancak kendine güvenen ve bir konuda en az 10.000 saat çalışma yapan insan erişebilir. 

Bilincsiz etkinlik seviyesine çıkmak için bilincsiz etkisiz seviyesi olan cirak, bilinçli etkisiz olan kalfa, bilinçli etkili seviyesi olan usta  seviyesi ve bilincsiz etkinlik seviyesi olan uzman konumu olarak sıralanır. 

Bilincsiz etkin insanlar girişimci, komutanlar, yönetici ve lider ruhlu insanlardan oluşur. Bunlar yaptıkları işte birinci olarak ilk akla gelen kendine güvenen , mücadele ruhulu, sira dışı düşünürler.


Yorumlar