Öldükten Sonra Doktora Gidilmez.



Ifas etmeden yada riske girmeden önce herkes en iyi işletmeci, finansı her şeyi bilendir .İflas etme noktasına doğru giderken durumu kimseye fark ettirmemek için ödemeleri kredi ile yapmaya başlar, Krediyi tekrar kredi ile öderken daha yüksek miktarlı borca görerek iflas zamanını erteler.

Müşterilere ürün veremez, ödemeleri yapamaz, alacaklı olanların telefonuna çıkmayarak durumu biraz daha idare etmeye çalışır. Ancak işletme artık  kanser olmuş gibi geri dönüşü olmayan yolla doğru ilerlemiş  borç miktarı  o karar artar ki gelen para giden paradan az olur.

Toplam borç miktarı firmanın mal varlığından fazla olur ve iflas edilmiş olur.  İflastan sonra bildiklerinin yanlış yada yetersiz olduğunu anlarlar ama bazen is isten geçmiş olur. İflas etme sürecinde  Gurur meselesi yaparlar ve kimse ile konuyu açık açık konuşmak istemezler işin uzmanlarından yardım almazlar.

Bir iş adamının  iflas etmesi kadar  kendisini rezil eden ve itibarsizlastirarak insanların gözünde alay konusu ve başarısızlik örneği olarak gösterilmesi inanin ki bir danışmandab yardım almayi gururunu yedirememkten daha kütudur.

Sorunların oluşumundan sonra saklamak yerine sorunlara çözüm aramak daha iyidir en iyisi de sorunlarin oluşmasına önlemektir. Bazi insanlar iflas ediyorlar ondan sonra danışman arıyorlar kurtar bizi Abit Hocam diyorlar.  Inanin ki bazen sorun o kadar büyük olmuş oluyor ki iflas kaçınılmaz noktaya geliyor.  Bu kadar uzmanlık alanim olmasına karşılık müdahale etmek icin  giris alanı bulamıyorum.  Nereden tutsan elinde kalıyor.

Onlara diyorum ki siz rahatsız olduğunuzda mi doktora gidiyorsunuz yoksa öldükten sonra beni dirilt diye mi ? Bana da iflas etikten sonra gelmenin ne anlamı var ki? Isletmede kazanirken danışmandan faydalanın  işletmede kar artışı durduğunda daha fazla danışmanlik hizmetli alin hele zarar etme durumunda  iki kar fazla danışmanlik alin.

Danışmana ücret odememek için iflas etmeyi göze almayin. Doğru danışman doğru bilgi ile size işe yarar çözümlerle gidişatı tersine cevirerek kurtarır  yada kazanan isletmede büyümek için itici güç olur. 


Yorumlar