Yükselme Trendi Olan İş'te Girişimci Olmak

Yükselme trendinde olan bir sektörde girisim yapmak girişimciye avantaj sağlayarak daha hızlı büyümesini sağlar.  Ancak trendi doğru okumak lazım.  Bunun içinde  temel  ve sayısal verilere bakarak gelecek için  öngörü yapmak gerekiyor.. Başlangıç noktasinda yapilan girişimde yükselme noktasinda kadar olan zamanda yapilan harcalamalari da iş geliştirme olarak görmek lazım.

Sakin ola ki düşüs yada yatay seyir  trendinde olan sektörü girmeyin. Tabi ki amacınız sadece  geçiminizi saglamak değilse. Amacınız geciciminizi saglamak ise yatay trend gösteren sektörde piyasa  durgun  arz ve talep dengeli olduğu için  Müşteri de seçici olur.  Ancak yinede geciminizi sağlayacak kadar para kazanırsınız. 

Ancak büyümek ve ilerlemek için  durgun  olan  sektöre girerseniz üstün nitelik ve yönetim anlayışı ile  büyüyor olursunuz yada yilda sadece nüfusu bağlı büyüme sağlarsınız. 

Fırsatlar  kriz veya kaos ortamında piyasanın durgun  olduğu dönemden daha fazla fırsat sunar.  Akıllı girişimciler de kendi fırsatlarını meydana getirir ama bu çok düşük ihtamal  onun yerine  fırsatları kollayin.


Yorumlar