Esnaf Her Gün Neden Küçülüyor?

Gelişmelere ayak uydurmayan ve mevcut durumda ne yapacağını bilmeyen yönetici içinde bulunduğu durumu yönetmez ve kaos oluşur. Biz buna işletmeler de kriz deriz. Her işletmenin kriz noktaları ve riskli dönemleri olur. Ancak işletme bilgisi ve kişisel gelişimi tamamlamış yöneticiler bu durumu avantaja cevirirken diğerleri piyasayı, hükümeti, rakipleri, insanları ve çalışanları suçlama eğilimine girer.

Şu anda olduğu gibi. Esnaflarin her gecen gun gelirleri ve iş potansiyeli azalarak devam edecek çünkü nüfus artış oranı% 5 olmasını karşı ayni sektörde yeni girişimcilerin piyasadan pay almasının yanında kurumsal markaların da bu piyasayada pay artırma çalışmaları sonucu esnafın geliri yaklaşık yüzde % 20 azalıyor yıllık olarak bu durum gösteriyor ki beş yıl sonra esnafın durumu vahim olup çoğu iflas edecek veya sadece ayakta kalacak kadar kazanç sağlayacak.

Bunun için esnaf birleşme yolunu giderek kurumsal cati altında hareket etmeli yada kurumsallaşmayi düşünmeli. Eğitim ve danışmanlik destekleri ile müşteri bulma profosyonel işletme yönetimini öğrenmeli. Yeni iş kuracak insanlar ya kurumsal anlayışla iş kurmalı yada kurumsal firmanın çatısı altında yer almalıdır.


--




               Abit GÜLİSTAN

           Cep: 0505 0441338 


Adres: Palmiye Mah. 1211 Sokak
Melek Apt. Kat. 1 Daire 2 
Yenişehir / MERSİN 

Kişisel    : abitgulistan.blogspot.com

            

Yorumlar