Para Kazanmanın Yolları

Nasıl en kısa zamanda zengin olunur



Bireylerin diğerlerinden üstün olmalarının en önemli göstergesi maddi varlığıdır. Bu da ancak işletme kültürü ile mümkündür.  Ekonomik özgürlük ve zenginlik bir toplum için toprak büyüklüğünden daha önemlidir. Nitekim ne kadar büyük toprağı olan ancak gelir bakımdan; bir firmanın gelirinden daha küçük paya sahip devletler var.  Bu zamanda ülkelerden çok firmalar ve markaların savaşıdır  Ekonomik olarak üstün olan ülkeler her konuda söz sahibi oluyorlar.

Bireylerin ve toplumun zengin olması için en önemli niteliklerden bir tanesi üretken olmasıdır. Ürün, hizmet ve bilgi de üretim olup birbirlerinden farklıdır. Bilgi olmadan ürün üretilmez ve üretilen ürünü satmak içinde hizmet etmek lazım yine o da bilgi ile ilgilidir. Ondan dolayı en zor olanında bilgi üretmektir. Ancak bize göre de en gereksiz olandır. Hata bilgi üretmek diye bir terim ve deyim bile yok. Mustafa Kemal Atatürk  ‘’Üretmeden tüketen toplumlar; haysiyetlerini istikballerini ve istiklallerini ya kaybederler ya da kaybetmeye mahkumdurlar ’’   diyerek. Ne güzel ifade etmiş

Oysa bizde kısa ve kolay yoldan nasıl zengin oluruz. Nasıl para kazanırız diyerek zahmet çekmeden varlıklı olmaya çalışırız. Nitekim kopyalama, ithal etme, kısa yoldan köseyi dönme, sen satmaya bak, cebine giren paraya bak gibi kelimeler her zaman bizde ilgi uyandırdı.  Bunu bilen uyanık girişimciler de. Bize kolay olsun gerisini boş ver gitsin. Ülkeyi biz mi kurtaracağız.  Tamamen kolaycılık ve tembelliğe dayalı bir düşünme, yasam tarzı.  Hem çalışma, hem de her şeyin olsun ne güzel hayat yan gel yat. Yapılmışı var.

Medya’da ve İnternet de sürekli görürüz. Oturduğun yerde link paylaşarak para kazan. Günde 2 saat çalış ayda su kadar paran olur. Yapmanız gereken su dur, budur. İnternet de site aç ürün sat gibi iş ilanları ve işletme kurmak için  franchising ilanlarını tamda bizim istediğimiz gibi ver paranı kur işini özelikle  networking marketing  tarzı işler. Bize para kazanmayı öğretirken onlar para kazanıyor. Bizler yine de kazanamıyoruz. Reklamcılar da aynı durum var çoğu işletmeci ve reklamcı markalaşmanın reklam dan geçtiğini zannediyor ama sadece yapılması gerekenlerden biri.

Franchising sisteminin olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Bu nedenle bana göre parası olup iş yapmak isteyenlerin kullandığı bir yöntemdir.  İşletme kültürünüz varsa o sermaye ile daha karlı projelere imza atılır. Bir de Türk kökenli franchising firmaları var. Onlarda yapması gerekenleri yapmıyorlar onun içinde sektörde hep geri planda kalıyor. Bunlarda görülen en büyük sıkıntı kendilerine ait ürün, hizmet ve içerik üretmemektir. Tabi istisnalar hariç özelikle gıda sektöründe baya bir yol aldık.

Kendi değer varlıklarını zamana uyarlamak da güçlük çekiyoruz. Kolaycılık düşüncesinden bir an önçe kurtulmalıyız. Bırakalım çinlinin, amarikalının, japonun, almanın, ingilizin ne dediğini ne yaptığını biz ne yaparız diyelim. ‘’Küçük olsun benim olsun’’ ve Ben kazanayım da diğeri ne olursa olsun diyerek değil. Birlik de ne yaparız diyelim yoksa büyük firmalar ve ülkeler bizi ezer geçerler. Özelikle Türkiye’nin uyandığı su zamanlarda Kendini bilen ve girişken gençlere kan gibi ihtiyacımız var. Dış ticarete de atılım yaptığımız ve Ülke olarak istikrarlı bir şekilde ilerlediğimiz su günleri değerlendirelim.

Kendimize ait içeriği, ürün, hizmet bilgi ve kültür olmadan kimseyle rekabet edemeyiz. 



Yorumlar