Yılda Ne Kadar Kazandırır?

Yüksek kazanç, çok para kazanmak



Yeni işletme kurmak isteyen insanlara öncelikle bir sistem kurmalarını öneriyorum. Bunun içinde işle ilgili detaylı bir plan hazırlamaları lazım. Hazırlanan planın her maddesi belki uygulanamaz ama bunu da yapmam gerekiyormuş diyerek ileride işletmeyi geliştirmek için bir rehber niteliği taşır. O nedenle gerek rakiplerin gerekse de çeşitli iş planlarını incelemeleri kurulacak işletme için nakit kadar önemlidir. Ancak Ülkemizde işletme kurmak isteyen insanlar hemen firmaların temsilcilik almayı düşünüyorlar. Temsilcilik almanın; iyi yönlerinin yanında olumsuz taraflarına dikkat etmek lazımdır. Bunun için işle ilgili iyi bir yatırım analizi yapılmalıdır. 

Özelikle network marketing ve bazı firmalar ilgi çekmek için kabul edilemez ve gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler de bulunarak insanları yanlış yönlendiriyorlar. Günde 2 saat çalışarak, Oturduğunuz yerde, Çok az bir yatırımla büyük kazançlar, Sadece internet de, Ofis ve iş yeri açmadan para kazanmanın kolay ve yüksek karlar elde etmenin imkânsız olmadığını söylemlerinde bulunarak umut tacirliği yapıyorlar. Ne yazık ki sonuçları hep bir hayal kırıklığına uğrayarak beklentilerini karşılayamıyorlar. Bunun gibi bol vaatlerde bulunan firmaların amacı kendilerine nakit sağlamak ve ürünlerin reklamın bedavaya yaptırmaktır. 

Kısacası bu insanlar size para kazandırmak yerine sizi müşteri gibi görüp kazanç sağlamak ve sizin çevrenizde ürün satmak ya da onları da sisteme dâhil edersen karın artar diyerek bir saadet zinciri kurmaktır. Hangi sektör ve iş olursa olsun asıl kazananlar sistemin parçası olanlar değil sistemi kuranlar kazanır.

Bunu sizlere ispatlamak istercesine doğruluğu olmayan birkaç insanın kurgulanmış başarı grafiğini internet sitelerine koymak ya da toplantı yaptığında konuşmasını sağlayarak sizleri öyle bir güzel ikna ederler ki ne olduğunu düşünmenize fırsat dahi vermezler. Motivasyon konuşmalar ı yaparak bak bu işi kabul etmesen bunlar gibi olmazsın derler. İnsanı korku ile umut arasında bırakırlar. Kısa zamanda yüksek miktarda az sermaye ile çok kolay ve yüksek rakamlar kazanacağınız söyleyenlere itimat etmeyin önemli olan o iş de ortalama bir insan ne kadar kazanıyor veya bunun ortalaması nedir. 

2006 da bir firma beni marketing işi ile ilgili toplantıya davet etmişti. İlk toplantı birkaç gösteri den sonra işin detayları hakkında ön bilgi verdiler ve ikinci toplantıda sisteme dahil olmak isteyenlerin ürünlerden 2 adet almalarını söylediler. Gerekçe olarak da müşterilere ürünü en iyi şekilde anlatmanız için ürünü kullanmanız lazım dediler. Ne yani simdi biri otomobil firmasında çalışmak için otomobil almak zorunda mı o zaman ürünleri ücretsiz verin dediğimde bana; sende bu işi yapacak yetenek yok diyerek yol verdiler. Duyguları kullanarak işletmek kurmak hem hayallerinizin ve paranızın çöğe gitmesinden başka size hiçbir şey kazandırmaz. Yatırım ve iş duygular yerine mantıkla karar verilmelidir. 



Yorumlar