Bir küçük iş yeri veya küçük bir firmanız var. Yıllarca çalıştınız ancak bir arpa boyu yol alamadınız neden ? Yine de nasıl zengin olurum, zengin olmak istiyorsanız okumaya deva m edin. Küçük yada büyük bir firma olmanız çokta önemli değil yapılacak işler aynı ancak büyük firmaların danışmanlık için daha fazla bütçe ayırmaları veya uzman kişileri kadrolarında yer vererek açıklarını kapatıyorlar. Küçük ve orta boy işletmeciler yeteri kadar bu olanaklardan yararlanamıyor onun içinde özelikle onlara göre yazıyorum
Küçük işletmecileri işletmecilik bilgileri genelde bir konuda uzman yada teknikerlik ten, meslekten geldikleri için yönetim konularına tam hakim olmuyorlar. Konusunda uzman işletmeyi yönetmek içim müdür, işletmeci yada yöneticilerin ücretleri yüksek geldiğinden dolayı kadrolarına yer veremiyor. Aynı zamanda danışmanlık ücretleri onlara göre çok yüksek ancak onlara kazandıracakları para ile kıyaslanınca bedava kalıyor üstelik firma için fazladan para kazanmasına neden olur.
Küçük işletmecilerin zengin olmasının tek sırrı öncelikle işletmeden gelen para ile yatırım yapmak ve oradan gelir ile giderlerini karşılamaktır. Diyeceksiniz ki iyide gelir getirecek yatırım yapmak için para lazım o yok. Onun da çözümü var ancak bu kişinin düşüncesine ve duruma göre değişiklik gösterir.
Öncelikle işletmeniz için kullandığınız iş yeri kiralık işe banka yollu ile satın alarak bir yarısını nakit vermeleri durumunda kira vermek yerine gayrimenkul ödemesi yaparak kısa zamanda kendi iş yerleri olur. Ancak işletmecilik konusunda çok hakimse başka bir şube açarak yada işletmesini geliştirerek daha fazla para kazanırlar aynı zamanda bir bölgeye hakim olurlar.
İşletmelerde sağlam finans yönetimi yaparak parayı öncelikle yatırım yapmak için ayırmaları, teknolojiyi ilk kullanan yerine biraz bekleyip ucuzladığı zaman almaları, aldıkları ekipman ve tesisatın kapasitesini iş kendi kapasitelerine göre alırlar ve peşin ödemek yerine taksitle alım yapmaları, gereksiz elaman almamaları, maliyet kontrolü ve tasarruflar sağlamak için tedbirler almak, tahsilatı hızlandırmak, vb gibi ufak ama gerekli adımlar atılmalıdır. Daha detaylı bilgi için yazımıza yorum bırakabilirsiniz
esnaf odası kayıt ücreti hakkında bilgiler için tıklayın: esnaf odası kayıt ücreti
YanıtlaSil