Yahudiler Nasıl Zengin Oluyor





İki Yahudi bir araya gelse şirket kurar. İki Türk bir araya gelse devlet kurarlar demişler. Nitekim de çok doğru söylemişler. Öyle ki Yahudiler ellerindeki şirketlerle tüm dünyada söz sahibi oluyorlar. Hem dünyayı yönetmeye, parayı da onlar yönetiyorlar. Bu kadar para onlarda olmasına rağmen son derece de alt gelir grubu gibi yaşıyorlar. Onların amacı para kazanmak değil büyük İsrail topluluğunu  kurmak için kaynak bulmaktır. Zenginlik sırının işletmecilikte olduğunu bildikleri için son teknolojik silahlar ve elektronik cihazlar, ilaç, kimya, finans, gibi katma değerli şirketler kurup dünyanın her yerine ürün gönderiyorlar. 


Bü gün Amerika’da en büyük firmaları onların elinde. bu firmalarla dünyayı kontrol ediyorlar ve kendilerine karsı yada gelişmesini istemedikleri ülkelerdeki bazı dernek ve partileri finansman ederek karışıklığa neden oluyor. Aslında bunların sadece amacı amaçlarına ulaşmaktır. Sözde kendilerine vaat edilmiş topraklara sahip olmaktır. Onun içinde küçüklükten itibardan sermayedar olma düşüncesi ile işletmeci oluyorlar.

Bazı durumlarda ürünleri boykot ediliyor ama nafile çünkü her ülkeye ürün verdikleri gibi bazı ülkelerde ve ülkemizde firma aldıklarından ayrılamıyor. Bazılarına karsı yapılan boykot da devamlı olmadı onların yenmenin tek yollu onlardan daha teknolojik ve katma değerli ürünler satmaktır. Üstelik tüm dünyaya sadece ülke içine yetmez. 

Bir Yahudi bir Yahudi’ye asla faizle para vermez ve işletmeciliği öğrenmek için bir kaç defa batana kadar işletme kurarlar ve sonrada büyük firmalar yönetirler yada büyük firmalarda yetişirler. Teknolojik ürünler üretmek için mühendislik, tıp, ilaç, gıda gibi firmaları ellerinde tutarlar. Lobi oluşturmak ve lobicilik faaliyetleri sürdürüyorlar. Bu da onların çıkarlarını karsı gelen kişileri ölüme bile gönderiyorlar. 

Gelelim simdi nasıl zengin olduklarını. Ya katma değeri yüksek teknolojik ürünler yapıp çok yüksek paraya satıyorlar. Aynı zamanda diğer ürünlerin tanıtımı için karlarının büyük çoğunluğunu reklama ayırırlar. Aynı zamanda günlük cebime giren parama bakarım diyerek iş yapma düşünceleri var. Yüksek rakama satılacak ürün yapamayanlarda ithalat ihracat, Bölge bayiliği, Ülke dağıtıcılığı, bayilik, temsilcilik yada sıfırdan sistem kurarak bayilik ve temsilcilik vermektir. Nitekim bir uçağın bedeli Haran ovasının yılık gelirinden daha pahalıdır. 

Bir de yasal olmayan yollar var tefecilik, zor durumda insanların mallarını ucuza kapatmak yada insanları o işten soğutmak firmaları satın alarak Pazar payını artırmak ve rakipleri yok etmektir. Ondan sonrada yüksek kurulum ve büyük paralar isteyen işletmeleri bir çok Yahudi ortaklık yaparak sermeye koymakla firma kurmak ve üretim yapmaktır.


Yorumlar