Borçlanarak İşletme Kurma, Yatırım Yapma








Yatırımcı olmanın en üst seviyesi başkalarının parasını kullanarak gelir getirecek akılı yatırım yapmaktır. Bu nedenle firmalara borsada halka açılarak kendilerine nakit fazlalığı yaratmak için firmadan pay satarlar. Gelen para ile de yatırımlarını finanse ederek oluşan karlardan pay verirler. Kara ortak oldukları gibi zarara da ortak olurlar. Kısaca aldıkları hisse oranında firmaya ortak oluyorlar. 

Borsada hisse senedi satarak para topladıkları gibi alımda ödemeleri ertelemek ve alacakları anında yada en kısa zamanında tahsil ederek para fazlalığı yaratıldığı gibi nakit olarak borç para yada bankadan kredi kullanma yollu ile de fazla para elde edilir. Başkasının parası ile zengin olunan sektörler basında inşaat ile perakende sektörü geliyor. 

Hangi yolla olursa olsun oluşan para sizin öz varlığınız değildir. Başkalarının parası ama ödeme günü gelene kadar sizindir. Ödemeler zamanında dikkat edilecek en önemli konu ödemeleri oluşan karlardan yapacak şekilde yaymaktır. Ödemeleri çok iyi takip etmek için bilgisayar programları kullanılmalıdır. 


Yorumlar