Finansal Danışmanlık Nedir?



Ülkemizin en çok ihtiyacı olduğu halde en az bilinin yada yanlış bilindiğinden dolayı gereksiz işler arasına girip yeteri kadar faydalanılmıyor. Bunda kendini yatırım danışmanı diye ifade eden insanların verdikleri zarar dahil. Bu gün bankadan emlakcıya kadar para işle uğrasan kisiler kendilerini danışman olarak tanıtmaktan geri kalmıyorlar. Oysa yeteri kadar doğru bir şekilde danışmanlar kendilerini ifade etseler ve finansal danışmanlık yapanlar kendilerini yatırım ve finansal konularda geliştirseler o zaman insanlar onlara gelir ve danışma gereği görürler. 

İşletme sahipleri finansal bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü para kan gibidir bir kere cıktı mı onu geri toplamak kolay değildir. Bünye ve gelir ne kadar büyük olursa olsun zarar eder ve iflas yada fakirliğe yol acar. İyi bir mali plan ile aileler rahat hayat yaşar firmalarda finansal yönetim teknikleri ile ellerinde fazla nakit kaynakları ayartır ve finansal yönetimden dolayı karlı olur.  Onun içinde bireysel ve kurumsal da olsanız bir tane finansal danışmanınız olmalıdır. Bu kisiler hem paranızı korur hemde paranıza para katmanız için fikir verir ve yönlendirir. 

Finansal piyasa ve yatırım türevleri çok çeşitlilik gösteriyor. Birine doğru gelen yatırım strateji başka birine zarar ettirme riski taşır onun için kişilere ve kurumlara göre finansal durumunu analiz ederek yönlendirmek en doğru karar alınır ve en uygun ortamda riski düşük en yüksek kar getirecek işlemler gerçekleşir. Bunun için kisinin yada kurumların aylık gelir, giderleri, finansal durumu, kredi kullanılacaksa ne kadar aylık ödeme yapılacak,  alternatif gelir ve kiralama yöntemi, doğru yatırım araçlarına yönlendirecek kadar güvenilir olmalıdır. 

Gayrimenkul yatırımı yaparken emlakcıya değil yatırım bilgi sahibi olanlara danışırsanız sizin için en uygun getirili olan konut, arsa, iş yeri arasında karar vererek kısa zamanda güvenilir karlı yatırım yapmanız için sizlere bilgi verir ve yönlendirir. Oysa normal bir emlakcı elinde gayrimenkulü satarak komisyon derdindedir. Onun amacı satmak diğerinin amacı da size kar elde ettirmektir. Özelikle  bir kurumda kendini yatırım danışmanı olarak tanıtan kişilerin her dediğine itibar etmeyin ve en az 3 kişiye danışsın ve en güvendiğiniz kişilerle hareket ediniz.

 Kurumların amacı da kar elde etmek için kendilerini çekmektir. Banka ve sigorta sirkelerinin danışmanlarının dediklerine inanmayın her zaman derim. Borsada yatırım yapmakta iyi bir seçenek ancak tavsiye olacak iş değil yatırım risk seviyesi yüksek olduğundan kimse alım satım işlemlerinde tavsiyede bulunamaz. Onun için kendiniz deneyimli, bilgili olmalı ve her zaman piyasa ve gündem, firmaları takip etmelisiniz ancak o zaman güzel paralar kazanırsınız. 

Yorumlar