Zengin Olmanın Sırrı Nedir?





Her ne kadar fakirler tarafından fakirliğin kutsal, iyi olduğunu ifade eden sözler söylense söyleyenler bile içten içe zengin olmak ister. Varlıklı olmak rahat hayat yaşamak her istediğine sahibi olma hayalidir. Zengin olmak için İnternet ve kitaplarda aradınız olmadı mı? Olamaz çünkü o kitaplarda yazılanlar ya genel yada büyük işletme sahipleri insanları daha da zengin etmek içindir. Onun için bireysel ve küçük işletme sahipleri ne yazık ki faydalanamıyor. Zengin olmak kolay değil ancak zorda değil önemli olan nenden niçin ne zaman ve nasıl zengin olacağınıza karar vermektir. Her insan zengin olur yeter ki elindeki olanakları iyi kullansın ve istesin yoksa sadece sözle istemekle olmaz. Amacına ulaşmak için kararlı azimli ve her gün daha artarak çabayla çalışmalı. 

Bireysel olarak hazır olunmalıdır: Kisinin yaşı, durumu, geliri ve giderine göre kişiye özel bir zengin olma kılavuzu hazırlanmalı ve bu en az 5 yıllık dönemi içermelidir. Amacına ulasana kadar fakir gibi yaşayarak hedefine ulamasının yollarını aramalı ve parasal eğitimine önem vermelidir. Özelikle birlerinden destek alacaksa konunun uzmanlarından detsek almasını tavsiye ederim. Zira her önüne gelene sorarsan yollunu kayıp eder amacına ulaşmaktan vaaz geçersin. O amaca ulaşmanın bir çok yollu vardır. 

Çok ama çok çalışmak; Çalışmak evet ama asıl soru nasıl çalışmak olmalıdır. Zira çok çalışmak yerine düşünerek akılıca çalışmak daha kısa zamanda daha fazla iş yapmanıza neden olur. Dolasıyla da kazancınızın daha fazla olmasına neden olur. plansız ve düzensiz çalışma fizikin ve ruhani olarak sizi yıpratırken aynı zamanda beklentiniz kadar karınız olmayınca çalışmayı hangar ya bir iş ve zulüm olarak görürsünüz. Yaptığınız işten para kazanırsanız o zaman yaptığınız işi sever eğlenerek zevkle çalışırsınız.

İşletme Bilginiz; Bu zamanda zengin olmanın en kolay ve hızlı olarak işletme kurmak ve işletmecilik yapmaktır. İşletme bilgisi uçsuz bucaksızdır. O nedenle kendinizi işletme bilginizi artırmak için sürekli okumalı, gelişmeleri takip ederek işletme yönetim danışmanlarına yakın olmalısınız. İşletmecilikte zengin olmanın ölçüsü işletmeden elde edilen gelirle yatırım yapmak ve o yatırımla geçinmek gerekir aksı durumda bir arpa boyu yol alamasınız. . İşletme kurarken plan yapılmalı gerekli destek teşvikler den yararlanmalıdır. İşletme kuranların sadece % 5 başarılı olurken % 95 başarısız oluyor. Her zaman en iyi bildiğiniz işe görmeniz e bir bilene danışmanızı tavsiye ediyorum. 

Yatırımcı Zeka; İşter çalışsan isterseniz patron, yada devlet memuru ne olursanız olun elinizdeki paraya para katmak için yatırım yapmak zorundasınız aksı durumda ne kadar paranız olursa olsun erir. Onun için para ile para kazanmak için işletme, gayrimenkul, borsa gibi size en yakın ve mantıklı size göre riski düşük kazancı işlere yatırım yapmaktır. Bazen bir firmaya ortak olmak, hayvan beslemek,bile yatırımıdır. 

Ticari Akıl; Belki de para kazanmanın ne kolay ve güvenilir yollu ticaret yapmaktır. Üreticiden alıp son kullanıcıya satmak için ara yada ana işletmeler ürünleri alıp başka bir ülkeye yada bölgeye satarak para kazanmak insanların ihtiyaçlarını belirleyip ürünleri almalarını sağlamak ve bunu tekrarlamak yollu ile kazanç sağlamaktır. Nitekim bu devirde üretmeden sadece satan yada alıcı ile satıcıya aracılık yapan işletmelerde para kazanıyor. 

İcat ve telif hakları üretici işler yapmak, ürün keşfi, marka patentlemek, yazarlık, sinema, oyunculuk, gibi işlerde para kazandıran işlerdir. Kişisel olarak danışmanlık, aracılık, çeviri, dışarıdan hizmet ederek paralar kazanmanız söz konusudur. Kendi olanaklarınıza ve yeteneklerine baglı olarak sizi zengin edecek uzman olduğunuz bir iş muhakkak bulunur. Onun için araştırmacı ve gözlemci olmalı fırsatları iyi değerlendirmelidirler. 

Finansal Yönetim Alışkanlığı; Belkide elinizde yeteri kadar paranız ve olanağınız var ama yinede parasal sorun mu yasıyorsunuz o zaman para yönetimi ile ciddi sorunlarınız vardır. Aylık ne kadar kazancınız olursa olsun gelir ve giderleri yazmadığınız mudetce nereye ne kadar para harcadığınızı bilemesiniz ve nakit sorunları devamlı olur. Gelir ve giderinizi yazdığınız zaman en azından % 30 larda gereksiz harcamalarınız elersiniz. Onun için bireysel ve kurumsal olarak finansal durumunuzu takip etmeli gelirinizi artırmaya, giderinizi azaltmaya bakarak birikip yapmak ve yatırımlarınızı yada gelecekteki harcamalarınız için para hazırlamanız gerekiyor.

Nitekim ilerde işletme kurmayı dahi düşünüyorsanız bunu planını yaparak para biriktirmeye başlayın. Hem kafanıza göre yasayarak hemde zengin olma gibi bir durumu yok. Nitekim bilinçsizce zengin olanlar veya çalışmadan gelen paralar gelip geçicidir. Mirastan kalan,Şans oyunlarından para kazananların kısa bir zaman sonra tekrar fakir olmalarının nedeni para kazanmayı bilmemektir. Nitekim insanlara yardım etmek istiyorsanız onlara para kazanmayı öğretin.İktisatlı olmak ile savurgan olmak aynı şeyler değildir. 


Yorumlar