Emlak Ofisi Açma Maliyeti






Yeni girişimcilerin birçoğu emlak işini yapmak düşüncesindedir. Emlak işi karlı bir iş olup yatırım yapanda, konut inşaatı yapan, tadilat ve dekorosyan, tesisat ve bakımı dahil olmak üzere emlakla ilgili bütün işler karlı işlerin başında gelir. Çünkü Türk insanı hem evini ve iş yerini sever hem de yatırım olarak gayrimenkul yatırımı en karlı yatırımlardan biridir. Her insanin bir ev alma hayali oldugu gibi yatırım denilince ilk akla gayrimenkul gelir. Ayrıca evlilik, boşanmalar, insanların ayrı eve çıkması nüfus artısı inşaat sektörünün hızla konut üretmesi inşaat işi ile birlikte emlak işini gözde işlerden biri haline getirdi. 

Emlakcılık kolay bir iş değildir. Kolay olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Emlak işine girmek için düşük bütçeli sermaye yeterli olsa da daha çok entelektüel sermaye olan bilgi önemlidir. Emlak ofisi açmak isteyenlerin ve emlak ofisinde çalışacak olan insanların emlak bilgisinin yanında sosyal ilişkileri iyi olmalı aksi durumda para kazanamaz yada sadece giderlerini karsılar ki kapanan emlakcıların büyük bölümü müşterisizlikten değil bilgisiz ve donanımsız kalmaktan dolayı kapanıyor. 

Emlak ofisi açma maliyetleri ofisin kirası, emlak ofisindeki ekipman ve teknoloji aletleri, internet sitesi, üyelik, görünür reklam harcamaları, dekorasyon ile birlikte yaklaşık 40.000 TL sermaye istemekte bunun 20,000 TL si ofis giderleri ve iş yapana kadar gecen zamanda giderleri karşılamak için 20,000 TL civarında nakit paranız bulunmasını tavsiye ederim. Ayrıca bir de otomobil. Bir ofiste çalımsa odasının yanında kesinlikle ayrı bir toplantı odası olmasını tavsiye ediyorum ve en az 4 elaman olması sizin daha fazla para kazanmanıza neden olur. 

Kendi bağımsız ofis açmak için 40,000 TL Yeterli olurken fracnhise alarak emlak işini girmek isteyenlerden işe firmaların franchise bedeli talep ederler ve ofis giderleri kendiniz karşılamak zorundasınız. Franchise alacaksanız onun üzerine 10,000 dolar ile 30,000 dolar arsında ek maliyeti olur size. Bazı yeni kurulmuş franchise firmaları işe sizden işim hakkı bedeli talep etmeye bilirler. 

Gayrimenkul işinde aslında her işet 5 tane niteliksiz elamanla çalışmak yerine deneyimli ve bilgili bir elamanla çalışmak daha önemlidir. Nitelik sayıdan kalite miktardan daha önemlidir. Emlak ofisi açtınız biti mi hayır her şey simdi yeni başlıyor. İyi bir emlak ofisi sahibi olmak için emlak ofisini yönetmek, ekip kurmak, eğitim vermek, ofisin dekorasyon ve yerleşimi, tabela ve afiş hazırlama, reklam ve satış çalışmaları, pazarlama, portföy oluşturma teknikleri, hedef kitlesini belirleyerek iş planı ve hedef kitleye yönelik çalışmalar yapılmalı. Ama emlak işini ve ofisini yönetirseniz kısa zamanda para kazanırsınız yeter ki doğru kişilerle çalısın.

Yorumlar