Kosgeb Hibe, Kredilerinden Faydalanin

KOSGEB olarak işletme kurmak isteyen girişimcileri ve işini geliştirmek isteyen Kobilere kredi ve hibeler ile desteklemek amacı ile kesenin ağzını açtı. Özelikle yeni girişim de bulunmak isteyen kişilerim yanında üretimi ve hizmet merkezli olarak kredi ve hibelerle yüksek oranda destek sağlıyor.

KOSGEB tarafından yeni girişimcilere verilen Hibelerin 30.000 tl den 50 Tl ye çıkarılması ve faizsiz 2 yıl ödemesiz ve 5 yık ödemeli olması bankalardan kredi çekerek faize katlanmaktan daha mantıklıdır.

Üstelik 2 yıl ödemesiz olmasından dolayı girişimci işini toparlayana kadar ödeme yapmaması bu 2 yıl bitene kadar uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak 30.000 TL İşletme giderleri  ve 18.000 TL makine ekipman ve 2000 Tl firma kurulum hibesi veriyor.

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak işletme kurmak isteyen girişimcileri eğitim sonrası vergi kayidini tamamlayarak ticaret odasına yada esnaf odasının kayıt olup iş planını hazırlayarak başvuru sürecinde bulunması gerekiyor. Başvuru sonrası heyette sunum yapmaları durumunda bir gün sonra Hibeleri onaylamıştır diye destek miktarı bildirimi yapılıyor.

Uygulama girişimcilik eğitimi alarak kendi işini kurma icin girişimcilik eğitimi sonrası faydalanmak. İsteyenler 1. Sigortalı işte çalışmıyor olmalı 2. Vergi kayidi olmamli ve su anda devam eden bir iş yeri olmamli. 3 İşletme devir alımında ve yer kiralamada 1, derece akraba olmamli. 4. En az 1yil içinde ue i is yeri kapatmamis olmalıdır.

Yukarıdaki şartları taşıyanlara eğitim sonrası işletme kurulup alımları fatura ödeme dekontu ile birlikte alım fiyatlarını kdv haric şekilde odeme talep edilir.

Bir başvurunun KOSGEB tarafından onaylanmasının nedeni proje sahibinin iş planını uygulayarak nitelikte olmaması, işi kurmak için yeterli sermaya olmaması, iş planını gerçekci olması ve iş planındaki hatalardan kaynaklanır.

Onun için KOSGEB iş planı doldurulur iken hata yapmamak ve kurumun istediğiniz şekilde başvuru yapılması lazım. Faturalar ile odeme dekontlarindaki fiyatlar aynı olmalı ve fatura detaylı olmalı. Ayni zamanda ödemeler iş sahibinin adina açılmış hesap yada firma hesapi ile yapılmadır.

Bir veya bir kaç kişinin ortak iş yeri açmak istemesi durumunda destek oranlari degismeyip sadece ortaklardan biri faydalanır. İşletme açan girisimci hibe başvurusnda kimin adı geçiyorsa en az o kişi ortaklık payı %30dan fazla olmalı ve işin başında kendisi durmalıdır.

KOSGEB girişimcilik destek ve kredilerinin yanında ihracat, marka,ar ge, proje yapma, reklam,fuar , fiaz desyegine kadar kartvizit bastırma durumunuzda bile faydalanmaya imkan veriyor. Ancak vergi borcunuz olmamak şartı , vergi borcu olanlar için hibelerden vergi ödenmesi sonrasında kalan miktar yatırılır.

Kadın girişimcilerin desteklemek kapsamında bayanlara pozitif ayrımcılık tanınırken isteyen kişiler evlerinde ofis açarak da başvuru yapa bilirler. 1. Ve 2. Bölgelerde erkeklere %60 hibe olurken bayanlara %70 diğer bölgelerde %85 kadar oranlar çıkıyor.

Uyarmak istedim en önemli nokta parasız sadece KOSGEB hibe ve kredisi ile iş yeri açmanız mümkün değil. Bütün işlemleri tamamlayarak fatura sonrası söze hibe veriliyor. Hibelerin ödenmesinde zaman zaman akşama olur. Onun için aslında  hibe almak için değilde iş kurmak için başvuru yapma amacında olun .

Hibeler her zaman onaydan sonra odenir ama arada bir 2 haftadan 4 aya kadar sapmalar oluyor. Ayrıca KOSGEB girişimcilik eğitimi ile sizin eğitimlerde eksiklerinizi tamamlayarak daha doğru girişimde bulunma firsatindan yararlanırsınız.

KOSGEB destekli olarak yeni girişimcilere verilen Kredi almak için sizden banka teminat mektubu yada kredi garanti fonundan teminat istiyorlar. Ancak kredi nakit olarak değil daha çok sizin makine ve ekipman alınan firma hesaplarına  yatırıyor. Ama firma kurulum parası ve makine parası ile kira ve elaman giderleri size nakit olarak ödeme yapılıyor

Yorumlar