Zengin Doğulur mu, Şans mi Olmali?

Her insanın zengin olma planı ve güzel bir iş fikiri vardır ama sadece harekete geçenler amaçlarına ulaşır. Peki neden bazı insanlar istediklerini gerçeklestirken diğerleri bir turlu alamcina ulaşamaz. Bir tek neden insanın olaylar karşısında düşünce ve tutumudur.

Gerçekten zengin olunur mu doğulur mu. Zengin bir ailede doğmak sizi varlıklı yapar ama zengin olmak kendi çabanızla bir şeyler yapmaktir. Zengin bir ailede doğmuş olmak varlıkli bir hayat yaşarsınız ama kendi basariniz değildir.

Varlıklı bir ailenin çocuğu olmak size yapmak istediğiniz iş ve yatırım konusunda finansal destek ve iş fikri bulmada avantaj sağlar ama siz sadece var olan varlıklari korumuş olursunuz. Bazıları varlıklarına varlık katarken genelde olan varlıklari korur yada bazıları olan varlıklari da kayıp ettirir.

Oysa fakir bir aileden gelen insan zengin olma konusunda her ne kadar finans sıkıntısi olsa bile amaçlarına ulaşmak için kendini daha iyi motive ederek mücadeleci olur. Aynı eğitim seviyesinde olan fakirlikten gelen insanların %65 varlıklı olurken zengin aileden gelenlerin sadece %55 varlıklarını koruya bilmisler.

Kimi zengin doğmak lazım der kimi çalışmak için der. Yokluktan gelen biri zengin olur ama kısa zamanda 3,5 yada olacak iş değil. Yeni teknoloji ile hızla güzel iş fikri ve yeterli sermaya bulan insan teknolojinin nimetlerinden yararlanarak kısa zamanda büyük başarılara imza atarak varlıklı olur.

Kimi zengin olanların sansli olduklarını düşüne bilir. Kimide aileden geldikleri mal mülk yüzünden zengin oldular der. Oysa sadece aptal insanlar şansa inanır. Oysa şanslı dedikleri insanlar iş fırsatlarını bulmak için surekli araştıran ve hazırlıkli olarak fırsatları bulduklarinda  eyleme geçenlerdir.

Oysa fırsatı bulana kadar kaç defa başarisizlikla sonuçlanmış girisimin ne kadar mücadele ettiğini kimse göremez onlara gore ya şans olacak yada kaderde olacak. Oysa sen hazır değilsen fırsatları gorsen bile değerlendirme cesartin olamaz.

Unutmayın fırsat arayan kişiler her zaman fırsat bulurlar. Diğerleri hiç bir zaman bulamazlar.

Bu gün zengin olmanin en kolay yolu bir sistem oluşturmak yada kazanan denenmiş bir sistemin parçası olmanız lazım. Gelir getirici bir sistem kuramayanlar için gelir garantili bir sistem içine dahil olmalıdır.

Bu hayata sorunlarda fırsat görerek çözüm üreten kendini geliştiren ve amacına ulaşmak içi micadele edenler kazanır. Diğerleri sadece bahane bulur ve sitem ederler. Şimdi sizce zengin olunur mu doğulur mu , insan şanslı mı olmalı yoksa kendi sansini mi yaratmalısınız.

Yorumlar