İnsanları İkna Etmeye Kendinizden Baslayin


Başarılı satış yapmak yada lider olmak olmak veya herhangi bir konuda amacımızın gerçekleşmesi için insanin ilk olarak kendine güvenerek sonuç alacağına kendini ikna etmeli.

İş hayatında insanlar değil insanlarin planı  başarılı yada başarısız olur. İnsan değil ! Başarılı planın olması için ise planlayanin planı yapması ve yaptığı planın gerçeklesi için olanak ve kişilik olarak hazir olması lazım. 

İyi bir işletmeci olmak için isletme planını kendiniz hazırlamali ve size uygun olmalı. Başka birinin fikirleri yada hazır planlama başarisizlikla sonuçlanır. İşiniz plana degilde şansa yada tesadüflere bırakırsa başarısızlik arkadaşı olur. 

Kısa zaman başarılı gibi olabilir ama kalıcı olmaz. Deli cesareti ile girişimcilik yapan bilgisiz insanların başarilari işte bu nedenle kalıcı olmaz.  Başarılı olmak için eğitim z sermaya, kendini geliştirme ve pazarın durumuna göre planlama yapmak ve surekli gelişmeye devam etmesini gerekiyor. 

Bir insan donanımli ve kendisini başarılı olacağına ikna olursa başarılı olur. Yoska başarısız olacağı korksusu ile başarılı.fikiri olsada işi eyleme dökmez. Eylemsiz ne kadar bilginiz olursa olsun başarısiz olunur. 

En basit olarak danismanlik yada yatırım hizmeti veya bir urun satmak için ilk önce kendiniz kendinize  inanarak başarılı olacağına ikna olmaniz lazım ki karşıdaki insana rahatlıkla güven vermek ve net konuşma yaparak insanı olan etmeniz lazım. 

İlan etmek yalanla ve yanlış bilgi vererek insanı kandırmak değil. İnsan ihtiyaçlarını analiz ederek ona uygun ürünün faydasını ve değerini anlatmaktır. İnsanlar ancak güvendikleri kişinin sözüne itimat ederek güven duyar ve onunla iş yapmak ister.

Yorumlar