Başarılı iş Kurmak Icin Gerekenler Nelerdir?

Kimine göre girişimcilik kişiliğin bir parçasıdır, dolayısıyla bir insan ya doğuştan girişimcidir ya da değildir. Oysa bilimsel çalışmalar gösteriyor ki girişimcilik sadece kişilik değildir, onu tamamlayan sermaye ,  bilgiye, tecrübeye ve ilişki ağlarına sahip olmayı gerektirir.

Girişiminin para ile işi olmaz önemli olan iş fikri denmesi tamam saçmalıktir. Para olmadan girişimci olunmaz. Para olursa is fikri de yatırım fırsatları sa her zaman bulunuyor.  tabi ki doğru yatırim ve işletme yönetimi yapmak için de bilgi  şart.
 
Bir girişimcinin yinede bilmesi gerekenler işin teknik boyutu,  işletme yönetim ve Organizasyon yapabilme,  para yönetimi, hukuk ve vergi Uygulamaları, insan kaynakları olaral temek olarak ele alınabilir.

Sadece bir işletme yönetimi altında yapılan faaliyetler bile uçsuz bilgi be deneyim gerekir.  Bir insanın bunu bilmesi bilse bile yapması mümkün değildir.  Onun için ekip kurma ve yetki vererek sorumluluk vermyi de bilmesi gerek.

Bir insan başarılı işletmeci olmak istiyorsa yukarıda yazdıklarımin yanında En iyi bildiği işi yapmalı,  Yeterli sermaye sahip olmali, Psikolojik olarak işletmeci niteliklerine sahip olmalı, Doğru konumda doğru yerde iş yaparken kanunlara uygun olmalı ve birinden destek almalıdır.

İşletmecilik matematiksel bilgi yerine daha çok psikolojik,  sosyal ve kapital yönetime dayanarak insanların ihtiyaçlarını anlamak yada sorunları çözmek için hizmet ve mal üretimi yapmak gerekir.

İş planı hazırlamayı iş için gerekli kitap okumayi gereksiz gören veya erinen yada danışmanlık hizmeti almayi gereksiz görenler iş kurmasın. Bir işletme kurmak kolay önemli olan işletmecinin devamını sağlamak ve kalıcı olmak.

İlişki agi derken iş yaptıracak müşteri, çalışacak insanlar ve ürün tedarik edecek kişi yada kurumlar ile gerektiğinde kredi kullanmak için banka ve çok iyi iş bilen bir akıl hocası olması gerekir.
 

Yapılan istatistiklere göre bir işe girişin insanların % 90 ni işin devamını getirmiyor.  Sizce sorun Nedir?  

Yorumlar