Yeni Kurulan işletme de mi Kurumsal İşletme de mi İşe Girilmeli? Yoksa Kendi İşini mi Kurmalı

Üniversite öğrenimi alip meslek edinerek devlet memuru olmak veya kariyer yapmak için gösterdiğiniz capa kadar girişimcilik ve kendi işini kurmak için emek etseydiniz.

Bu gün firmanın maaş arti yan haklarını hesaplamak veya maaş zamları ne kadar olacak demek yerine kendi işini kurma durumunda geliriniz hesaplar yatırim planları yaparsınız. 

Ilerde kendi işini kurmak isteyenler yeni kurulan işletmeler de çalışmasi işin yanında bir işi sıfırdan kurmak ve büyütme sırasında olacak gelisme ve durumlari analiz ederek tecrübe sahibi olur.  Kendi işini Kurduğunuzda daha kolay başarılı olursunuz. 

Kariyer yapmak istiyorsanız en az 6 yılık aktif iş hayatında ve en az 50 çalışani olan işlemlerde çalışmak daha iyidir.  Yeni kurulan işletme hem iş çok olur hemde maaş sorunu ve iflas etme sorunu olabilir olur.

Ama devlet memuru yada kariyer yapmak için girilen firmada böyle bir durum söz konusu yeni kurulan işletmeye göre  olmaz.

Devlet memuru olmak ve kariyer yapmak iyi ama girişimcinin gelirene bakarak dedi kodu yapmak yada kıskanmak yok.  Çünkü o size bakarak özenerek keşke devlet memuru yada firmada çalışan olmak istemez.

Kendi işini kurmak aşk, tutku ve amacını gerçekleştirmek isteyen kendine güvenen insanın işidir.  Oysa devlet memuru yada kariyer yapmak geçimini sağlamak için mecburiyeten yapılır. 


Yorumlar