Patron işin üzerinde, elaman içinde çalışmalı. Patron elmanın işini yaparsa işletmeci değil sadece kendi işini yapan serbest çalışan olur ve giderlerini karşılayacak kadar para kazanır kısa zamanda sıkılarak kapatır yada iflas eder. İşletmecinin asıl amacı işi kordine etmek ve isleri ve işletmeyi büyütmek için kararlar almak, uygulamak yatırım yapmaktır.
Patron iş fikrini uygulamaya koyarak sermaye koyarak eleman çalıştırarak kazanç sağlayacak müşterilere hizmet yada ürün satışını gerçekleştirmek gelir ile elamanlara ve ücret odemesi yapmak, yanında calisan insanlara değer verip onların gelişmesini sağlayarak kazanan para iek başka işlere yatırım yapmalı ve işin devamını sağlamaktir.
Özelikle emlak sektöründe emlak danışmanı gibi çalışmak yerine emlak brokerluk görevini yerine getirmeli, diğer işletmeleri de işe işletmeyi yönetmek için kafa yormak lider bir yönetici olmak için kendini geliştirmek, keskin kararlar almalı, uygulamalı, insanlara yetki ile görev verip inisiyatif kullanmasına musade etmelidir.
Patron finansman yönetim, iş hukuku, insan kaynakları, işletme yönetim ve organize etme, kurumsalasarak duygusal yerine mantıkla karar vermesi gerekir. Sakın ola ki ben patronum işletmede her şeye müdahale ederim, firmanın parasını da istediğim gibi kullanım diyerek para benim para ne istersem yaparım elamanin biri gider biri gelir dolasıyla insanları eğitime göndermek yada işleri geliştirmek yerine lüks yaşam, bol para harcama ve çalışanlara ve firmaya değer katmamak, yeni yatırım yapmamak ve çağın gerisinde kalmak iflas getirir.
Kötü patronlar her zaman karar değiştirir bir iş planı ve yönetim anlayışı yoktur ve elamanlar arasına akrabalık yada liyakat yabi yalakaliga göre davranırsa elamanlar arasında dedikodular, ayrımcılık, işi tam olarak yerine getirmek, görevi yerine getirmek yada kötüye kullanılması için ortam oluşturur.
İyi patron olmak için hem sektöründe lider firma olmak ve kendini geliştirmenin yanında elamanlara da değer vermek, gelişmesini sağlamak ve eğitim almalarına destek vermelidir. Bir firmada eğitim departmanı varsa o işletme kurumsal firmadır. Yoksa sadece kurumsal görünümlu ama kurumsal olmayan tek kişi tarafından yönetilen ve karar alınan diğer insanların fikirlerine önem verilmeyen işletme olup ilerleme söz konusu olamaz ve kısır döngü girerek büyümeye bütçe ayırmaz.
Sadece sağa ayak uyduran, gelişmeleri ve modayı takip eden, yeni ürün yada hziemt üreten, eğitimli ve bilgili elemanlarını eğitimine önem veren, yeni yatırımlar yapanlar doğru kisiye doğru görev ve sorumlulukları ile birlikte inisiyatif veren finansmanin devamını sağlayan firmalar kalıcı olur ve onu yönetilen patronlar lider ruhlu yönetici olur.
Başarılı olmanın sırı eğitim ve doğru zamanda doğru insanlarla doğru yerde bir amaca bağlı olarak ekip oluşturma ve yeterli finansmanla mümkündür. Yetersiz finansman ile yapılan girişimcilik intihar etmektir.
Yorumlar
Yorum Gönder